Pro vás

Jak vyrábíme pizzu?

Základem křupavého korpusu je mouka, voda a droždí, které se uhnětou do těsta. Těsto se rozdělí na koule o hmotnosti cca 260g a vloží na kontinuální pás. Jednotlivé koule se příčně a podélně rozválí do kruhového tvaru o průměru 25cm. Na povrch korpusu se ručně nanese a rozetře tomatová omáčka. Korpus s omáčkou následně putuje do pravé kamenné pece, kde se v průběhu několika minut upeče při teplotě cca 350°C. Po upečení se korpusy nechají asi hodinu odstát při pokojové teplotě a poté se zdobí ingrediencemi dle typu pizzy. Nakonec se pizza zabalí do mikroténové fólie a papírové krabice a zamrazí metodou šokového mražení. Zmrazená pizza se nakládá na kamióny vybavené mrazícími jednotkami a distribuuje do maloobchodní sítě.

15_roztirani-tomatove-omacky-na-italskou-pizzu

Jak vyrábíme knedlíky, taštičky a šišky?

V závislosti na typu výrobku používáme pro přípravu těsta několik základních surovin: bramborové těsto, tvaroh, rostlinný olej, mouku a vodu. Strojově se z uhněteného těsta vytvarují požadované tvary – knedlíky, taštičky či šišky – do kterých se vpraví ovocná, sladká či masová náplň.  Zamražené výrobky jsou baleny do plastového sáčku a papírových kartónů. Na závěr se produkty naloží na kamióny vybavené mrazícími jednotkami a distribuují do maloobchodní sítě.

IMG_2777